Sista för 2010

Gott nytt år då! :)

Jag vill fira med dej.


Upp i det blå

Julie Andrews och barnen stör min koncentration med sitt eviga sjungande uppe bland bergen.
Va vaken alldeles för länge igår... Fixade bloggen lite. Hade orken att byta header iaf med min överskottsenergi, hehe.
Tour de ski började idag :) Fattar inte hur dom orkar pressa sej upp för slalombacken i den sista tävlingen men det måste va häftigt att vinna! Måste städa lite nu sen kolla på herrarnas lopp. Grannara kommer sen så vi ska ha "tre rätters" ikväll, hehe. Min uppgift: göra jordgubbspaj!

Fixa min outfit till konserten också.
Dresscode: Blått, svart, silver, glittrigt.


Du är helt FLÄNG

Notera: Supermätt, supervirrig och supertrött.
Snabb dag. Handlade till nyårsmiddagen i ett antal timmar. Flängde runt Torsby efter kalkon men kom hem med kyckling. Tog en runda på bolaget också. Proppfullt kylskåp! Håller mej hemma på nyår. Inge gött å va bakis och äcklig på konserten... Ew. So say hello neighbours!

Körträning 18-21! Kul :D Skyndat hem, skyndat med mat. Svårt att varva ner. Min hjärna går fortfarande på speed! Haha! Slängde i mej mat. Ovanlig tid för mej att äta på. 21.30! wuuu, kan inte somna mätt... Är helt uppe i varv.
But i need some SLEEP.

Ja, läs en bok ditt nöt.
Svammel.

Jungleland

Matprogrammet på tvn på mute. Lever mig in i att sjunga med i spotifylistan. Så högt som rösten låter mej! Sköna mjukiskläder och ostyrigt hår uppsatt i toffs. Har annat att göra men vill inte. Jag vill bara sitta såhär ett tag tills jag tröttnar. Måste få sjunga av sej ibland (iaf jag). Hoppas ingen kommer och hälsar på just nu, haha.

Just nu.
Animal - Neon Trees
Gitarrer o Bas, Trummor o Hat - Hästpojken
White light moment - Tove Styrke
Bohemian Rhapsody - Queen
Because the night - Bruce Springsteen


Yummy!

Free people

  

 


Min julafton

Upp och hoppa kl 7! Åka kl 8. Jäkligt kyligt!
Scoobydoo, frukost och paketöppning hos farmor och farfar. Klockan tickar, drar till mamma. Glögg, leka med kameran, matdags tillslut och paketöppning. Klockan tickar, drar till Torsby. No more stress. Hemma hos pappa där dom lagar mat. Mera mat... Tomten kommer. Helt paff! Får hjärnsläpp men hjärnan kopplar efter några sek. AHA! Tack tack snälla tomten :) Karl Bertil Jonssons julafton... Ris a la malta. Sista paketöppningen.
God jul!








Ettans gick inge bra du

Haha, känner mej som 60+ för jag ska spela bingolotto! Uppesittarkvällen. Tycker mest att bara själva bingospelen är kul. Resten är liksom bara segt att kolla på oftast medans man väntar på nästa spel. Synd att det inte är loket som har det. Saknar också bingoberra och bingolotta, haha :D
Ska nog bli värsta speltanten när jag blir äldre.

Skrivit några julkort nyss. Lite efter kanske, hehe.
Gillar julkort faktiskt :)


Say goodbye to my heart

Pyntat julgranar hos både mamma och farmor och farfar igår. Ja och Ann-Sofie börjar nästan bli duktiga på det. För förut så har vi bara hängt i typ allt julgranspynt i granen så den är helt övertäkt och ser ganska hemsk ut, haha! Men nu har det blivit lite mer "less is more". Båda granarna blev fina iaf. Älskar de gamla julgranspyntet hos mamma som är glaskottar i olika färger. Så fina...
Imorn är det julafton och jag ser fortfarande inte fram emot det men så är det. Ska åka runt med syster och Mats. Kristinefors - Röjdåfors - Torsby. Kan bli stressigt, för om jag tror på min magkänsla så kommer dom inte att hämta upp mej i tid, hehe. Som vanligt nästan då :P

Vill igen men mitt förnuft är krossat, så jag kan inte lita på det just nu.



Mjukis i mina röda duntofflor

Har vart lite chaufför idag. Skjutsade Anne till Arvika för hon skulle på en jobbintervju. Aldrig kört dit så de va spännade. Va tvungen att tvärbromsa i en kurva framför två älgar som stod mitt i vägen. Jävligt nära att den ena tog i. Men det gick bra. Har aldrig bromsat för älgar förut. Så jag har alltid trott att jag inte ska hinna reagera fort nog och bromsa men det gjorde jag tydligen, hehe. Tummen upp för mej!

Kollat på en kass typ zombie film förut. Har nån slags hatkärlek till sånt, haha! Det är kul fast samtidigt så dåligt. Kan inte förklara... Är helt slö nu efter att ha badat. Vet inte varför men det känns alltid som att jag ska falla ihop när jag gått upp ur ett bad :P Kanske inte är van vid värmen.

Fixa fuuud!




Det snurrar i min skalle

Menar inte bara låten utan det bokstavligt snurrar i min skalle just nu.
Snussnussnus. Ge mej en kopp kaffe!
Glöm inte bort att andas...


Dagens soundtrack är deffinitivt
Free loop - Daniel Powter

Monkey see monkey do

Dags för julbord nr 2.
Klänning check! Digitalkamera check! Analogkamera check! Snus check! Musikhjälpen på radion check!
Borde va musikhjälpen jämt, mycket bättre blandning av musiken när alla får va med och bestämma :)
Förbered på att rulla hem. Usch :P


Jag förstår inte hur vissa orkar. Bara frustrerande.
You see, the trouble with me ive got a head full of fuck.

Quick pic!


What are you wearing right now?

Fixat lite julklappar idag. Only one to go! Tror jag iaf... Märks väl om nån blir utan, haha. Nejdå. Sprang omkring på bergvik ett tag sjäv. Gött att gå ensam. Ingen stress liksom. Ville verkligen köpa massa fina underkläder men de fanns inga. Och fann jag nått så fanns det inte i min storlek. Vill ha nått snyggt i spets.
Kom med ett tungt paket hem från ikea. Vart det ska få plats har jag inte aning. Roligt att det va tomtar som packade kassarna åt en på ikea. Tror pappa gjorde så att våran tomte kände sej obekväm, haha! Man vet ju hur han kan va ibland. Tyckte lite synd om tomten stackars, hehe.

Gin och tonic på burk. SLURK!


Du tycker att jag drömmer
Jag som inte ens kan sova

(Bjuder på en fin pepparkaksbild från ifjol. Gillar verkligen jesusgrisen, sotarn och brösten, haha!)

  


Ho ho ho!

Spenderat dagen med fotografering och pepparkaksbak.
Tycker det är kul att kolla på när Karin fotar och sminkar :) Hon är bra på det mesta!
Gjorde ett väldigt snett pepparkakshus med Zara. HAHA! Men det är fint ändå :D Jag skulle nog kalla det charmigt, just det...

Magen skriker.
Bara pepparkaksdeg och godis gillar den inte.
MAT


Krax

Skulle hämta ut bilderna idag från den gamla filmen som det kanske skulle kunna gå att framkalla. Men när jag kom till fotoaffären sa hon att det inte gick att få ut nått alls, man kunde inte ens se några rutor på filmen. Fast det är väl inte så konstigt, filmen var väl kanske 20 år eller nått. Synd... Skulle vilja sett va det va på. Va säkert en massa naturbilder. Jaja, det ska bli spännande att se mina egna som jag har tatt sen iaf :) om det blir bra, haha.

Håller på att göra pepparkaksdeg tills imorn. Jag och Zara ska göra pepparkakshus. Kom på att det är ju billigare att göra en så slipper vi köpa :D Det är tusen gånger godare dessutom. Farmors recept såklart!

Hipp hipp!


Julfrukost

Gick upp tidigt idag eftersom jag skulle vara med på julfrukosten på sjukhuset. Först hade några nått slags "uppträdande" där dom hade klätt ut sej som tomtar, fast dom hade på sej sina tomtedräkter och masker bakochfram, och dansade till jullåtar. Det såg ganska mysko ut när dom rörde på sej. Alla tyckte det var jättekul och nöskrattade. Jag själv har nog inte blivit gammal nog för att tycka sånt är speciellt kul, haha.
Sen fick vi risgrynsgröt och smörgås och satt och pratade. Duktiga jag spillde förstås rödbetssallad på mitt vita linne :P Till sist fick vi en varsin julklapp och ett kuvert. Jag fick ett blockljus med ett underlägg till och i kuvertet fick alla en varsin halvdag på finnskogstoppen.
Gick till receptionen också och sa godjul till alla och gav dom en present :)

Måste fortsätta hjälpa pappa nu.
Sen exprimentera med kameran. Fisheye kanske.

Minolta

Leker lite med en kamera. Har fått använda Annes pappas gamla analoga kamera eftersom han inte använder den mer. En Minolta xg-1. Finns några andra objektiv med också :) Fast har inte riktigt kommit på hur allt funkar än men jag lär mej. Det satt i en gammal film förut som jag inte har nån aning om vad det är på. Så jag lämnade in den men dom visste inte om bilderna skulle bli bra eller inte. Det är spännande när man finner rullar som har legat bortglömda i typ 10 år som man inte alls minns va det är på. Finns en massa rullar hemma hos mamma som vi aldrig framkallat, dom bilderna skulle jag gärna vilja se :)


Fun house

Har vart med Anne och handlat till julfrukosten som vi sa ha på sjukhuset imorn. Vi ska äta risgrynsgröt, julskinka, godis och sånt. Sen så ska vi byta julklappar med varandra :P Köpte en fotoram (med plats för 3 foton) förut på konsum. Vi fick köpa för max 50:- och ramen kostade 49 tror jag, hehe. Vi köpte massa marshmallows också så dom kommer jag att trycka i mig imorn, haha!
Snart ska jag åka ner till Sunne så Mats får fixa min bil. Ska va där vid 4. Måste va tillbaka till 6 för då ska jag på körövning :)


Prince of Persia

Såg på den filmen Prince of Persia igår. Pappa och Anne hade inte sett den så jag fick se om den men den är ganska bra faktiskt.
Men iaf, jag kom att tänka på vårat gamla Prince of Persia-spel som jag och Ann-Sofie spleade när jag var kanske 7-8 eller nått :) Man skulle rädda en prinsessa från den elaka Jaffar på tid. Även om det är ett gammalt spel så tror jag att det skulle va kul idag med. Känns som en klassiker. Fast lite läskigt minns jag att jag tyckte det va med Jaffar, musiken och när man råkade ramla och föll ner på långa spetsar och dog. Klurigt va det också med hur man skulle klättra och ta sej upp på alla nivåer. Haha, hade några fuskkoder också så jag fick mera liv och kunde byta nivå :P
Saknar våra gamla dataspel som vi hade när vi va mindre. Hade en hel hög med skivor som är spårlöst försvunna hemma hos mamma. Synd!
Nostalgi.


Caroling caroling

Kollar lite på skidskyttestafetten (heja björndalen!) och håller på att fixa iordning mej inför dagens julbord. Viltjulbord till och med, hehe. Usch, har ingen lust :P Trängas i bilen upp till Sysslebäck. Vet inte vad jag ska ha på mej heller... Har en fin klänning från indiska men den har jag bestämt att jag ska ha på de andra julbordet -.- Får se vad det blir. Kanske inte orkar anstränga mej.

Nu glömde jag mitt te också...
Nynnar på alla nyårslåtar. Det måste va ett bra tecken.

Vintergatan

Känner mej lite fjantig som går omkring med tomteluva här hemma, haha. Men den är faktiskt skön. Har övat på mina låtar ett tag nu framför våran gamla keyboard och allt har fastnat mycke bättre sen jag övade med mamma. Kommer ihåg mina stämmor ganska bra nu :) Bara texterna som jag inte minns speciellt bra än...

När jag nyss hade gått upp imorse så kommer pappa och Anne hem och säger att dom köpt en present till mej. Det va en rattmuff! Har sagt förut att det skulle nog inte va så dum med en rattmuff, haha! Men som tur va va det inte en rosa eller en ful beige, utan en grå :P Hoppas jag inte behöver frysa på fingrarna mer då. Skulle va ganska gött! Sätter nog dit den imorn innan vi drar iväg på julbord.

Måste börja fixa mat nu! Kyckling och ugnsbakade rotfrukter.
Skynda skynda!

 


Fluff!

Poppapoppa poppcorn! Dippidippidipp!
Hihihahahoho!

Hej jag bjuder på den från idag.


Bakdag idag

Jag och Ann-Sofie åkte till farmor idag vid 11 eftersom vi skulle baka pepparkakor. Vi fick frukost (eller för mej var det frukost iaf) med farmors hembakadebröd, kaffe och lussekatter :) Vi damsög och städade lite, eller ja, hela nervåningen :P Fann massa intressanta saker när vi städade... Sen tog vi en paus och började med bakningen ist. Farmors pepparkaksdeg är verkligen den godaste som finns, åt hur mycke som helst! Vi hade en annan köpt deg också men den va bara klibbig och inte alls god i jämförelse, hehe. Ända sen vi varit små så har jag och Ann-Sofie gjort varsin kaka att hänga i fönstret (tex en katt, gris eller annat djur) någon slags tradition, så vi gjorde såklart det idag med :) Jag gjorde en katt, Ann-Sofie en kanin och farmor en gris. Skulle egentligen dekorerat dom också men hade ingen kristyr. Typiskt. Och på vägen hem blev min katt tyvärr svanslös... Haha.




Min julgran blev snygg!



Kleeet

Orkade inte laga nån mat idag eftersom jag är ensam hemma. Letade lite i kylen och blandade i hop majonäs, hackad skinka, purjolök och gräddfil till ett klet som jag hade på min smörgåsar sen. Såg kanske inte så mumsigt ut men det smakade faktiskt nästan som smörgåstårta :D Skit gött! Hm, synd att jag inte hade några räkor... Blev sugen på smörgåstårta nu. Varför kan vi inte ha det som traditionell julmat? :P


Note to self: Köp snus imorn!

Matgrädde i kaffet = Sliskigt

Spenderade min dag hemma hos mamma igår. Det slog mej när jag åkte upp att jag har nästan glömt hur fint det är hemma på vintern. Helt snötäckt skog, bara vitt. Från Röjdåfors och uppåt :P Saknade systemkameran just då...
Fick älgbiffar och mos av mamma och hon kollade lite på mina låtar för att se hur dom gick, övade igenom dom med mej och kladdade ner lite saker som är bra att komma ihåg i mina noter. Tur att jag har en mamma som kan musik :) Dammade av min trumpet som stått ensam där uppe för länge. Får se om jag kanske testspelar den lite sen...

Imorn ska jag baka pepparkakor med syster och farmor.
Som vi alltid gör.




Hello Branäs!

Fick åka upp själv till Branäs idag, fast det gick lika bra ändå. Va aningen halkigt men jag överlevde. Lite läskigt att möta massa lastbilar bara eftersom hela bilen gungar till då. Men när jag inte hade långt kvar så märkte jag att jag har glömt att tanka! Jävla idiot. Fick panik och började undra om det ens finns några mackar där uppe. Min mätare stod nästan på halv tank vilket egentligen betyder att bensinlampan snart kommer lysa. Inte bra... Kom till likenäs och undrade om dom lagt ner macken där eller inte. Men annars tänkte jag att jag borde nog kunna ta mej till Sysslebäck sen på det jag har kvar. När jag kom till Branäs så visste jag inte vart jag skulle gå in men som tur var så kom det ut en som jobbar där och sa att jag skulle in till henne. Det va endel som va där och vi fick lyssna på en genomgång av arbetet och annat. Tack för att det fanns kaffe! :D
Innan jag skulle hem frågade jag om det va mack i likenäs eller inte men det var det! Så jag tog mej dit iaf och tankade bilen full. Då kunde jag andas ut! :) Va hemma typ vid halv 6.

Kommer nog bli kul att jobba där. Det beror förstås på arbetskamraterna eftersom vi skulle jobba två och två. Måste läsa igenom alla papper... Gött med jobb!


Nått slags rekord

Har inte kollat på tv på hela dagen förens nu vid typ 7! Det måste vara lite av ett rekord för mej, hehe. Fast ändå har jag inte gjort mycket alls så förstår inte hur jag lyckats. Har bara gjort småsaker hela tiden och en stor kraftansträngning när jag skulle skotta snö. Fast det va ändå ganska uppfriskande :P

Men sen ska jag kolla på tv iaf, det är ju top model :)

Börjar känna mej lite nervös inför imorn. Kommer nog ligga och vrida och vända på mej i sängen inatt. Vet inte ens än om vi skulle samåka. Väntar på att hon ska ringa. Hoppas jag får jobb...


Så bra så bra så bra

De ringde ett okänt nummer till mej förut idag när jag satt och kollade skidskyttet. Tvekade om jag skulle svara men gjorde de ändå. De va tur att jag svarade för det var han som hade hand om jobbet i branäs! Dom har en informationsträff på tisdag och han undrade om jag kunde åka upp då. Så jag får väl ta och åka dit :) Det va flera härifrån som skulle dit så vi kanske skulle åka tillsammans. Det vore mycket smidigare. Så kanske jag slipper köra också, hehe. Hoppas jag får jobb!
Har vart på första körövningen förut också. Det va kul! :) Fast jag är yngst... Men jag kände igen några som var där iaf. Vi fick typ 8 låtar med "stjärntema" och jag hade bara hört två förut :P Vi sjöng i genom alla med ala olika stämmor och fikade lite. Men nu efteråt så har ingen av låtarna eller stämmorna fastnat. Får öva massa hemma.


Its such a shame for us to part

Vad jag önskar mej i julklapp: ett jobb och en lägenhet. Har inga önskemål direkt.
Även om någon frågar mej vad jag vill ha i julklapp så svarar jag "jag vet inte". Visst det är kul att öppna paket men jag behöver liksom ingenting. Jag vet att det låter tråkigt. Det är mycket roligare att köpa julklappar till andra och slå in i nått fint papper med krusiduller på :) Vilket påminner mej att jag måste köpa omslagspapper, hehe. Har en del julklappar kvar att köpa också.

The scientist snurrar runt i skallen på mej.


Magknip

Tänkte göra smörkola ifår men hade inga ingredienser. Men idag har jag köpt smör och grädde så idag har jag gjort kola :) Skulle slå in den i gulligt papper med hjärtan på men tydligen så fastnade skiten i papperet så jag får väl ta tråkigt bakplåtspapper ist. Buhuu, haha. Men den är god iaf.


Ska det lukta bränt?

Skidskyttet har ju börjat nu!

Slapp dag. Inte haft allt för mycket att göra. Fast har tränat :) Gillar sjukträningen. Kommer troligtvis att ha träningsvärk imorn. Måste ha de! Förresten, jag och Lisbeth skickade in torsbybladets korsord idag som vi hållt på med sen förra veckan på varje lunch och kafferast. Så får se om vi vinner :P

Ville vara julig och göra smörkola förut men märkte att vi inte har något smör hemma. Så vad ska jag göra då? Känner verkligen för att baka eller pyssla med nått. Kanske slå in några paket. Om vi har nått julklappspapper...

Nu ska jag äta potatis och broccoli soppa, gottitgott. Kanske är vidbränd.


RSS 2.0