Gnissel

Har otaliga gånger försökt att stämma min gitarr. Den vill inte, eller så är det jag som är kass på det, hehe. Den lät hyfsat från början och men sen tyckte jag de lät helt fel och började skruva. Först blev det dåligt, sen bra, sen lagom bra och sen bra fast inte bra nog! Nu vet jag inte hur det låter... Har jag blivit tondöv? Stackars gitarren.

Snart ska jag åka och äta med min mam.

Jag känner verkligen för att gå ut!
Solen drar i mej. Möt mej på vägen hem.


Kaka!

Röda: jordgubbssylt.
Gula: hjortronsylt (som jag inte ens vågade provsmaka).


Tulpaner i blommigt papper

Firat med en mycket stor semla och obligatoriska köttbullar, hehe. Alla var nöjda och glada. Fick till och med träffa tvillingarna och farbror. Överraskning! Kusinerna är verkligen sina egna personer fast med nån slags egen humor och jag ser fortfarande inte skillnad på dom, haha. En hemsk sak är att dom är nästan längre än mej och dom har inte ens fyllt 13 än. När jag var 12 så var jag väl kanske 1,40. Högst... Jag är i alla fall längre än farmor. Klen tröst.
Snart är det min tur att bli ett fjuttigt år äldre.
Ingen åldersnoja.
Bara lillaby-nojan.
 

 


Tangled

No cake today. Vi firar imorn i stället. Yes indeed.
Bra start på dagen, haha. Smått läskiga drömmar och koppar ramlar i golvet. Lördagar är bara sega. Jag tror jag har en bad hair-day... Riktigt frustrerande. För vad jag än försöker med så gör mina lockar som dom själv vill. Fluff (inte på ett bra sätt).
Letar jobb, fixar brev och snart chinese food och en disneyrulle som verkar lovande!Earth hour lantern

Klickade runt på earth hours hemsida och hittade en kul grej att göra. Nämligen en earth hour lykta!

MAKE ONE


Wake up call

När jag sov som allra skönast imorse så vaknade jag av att det ringde. Kollade på klockan som var ca 9.30 som är precis samma tid som det har ringt varje dag hela veckan! Tänkte först inte svara men kände mej ändå tvungen just den här morgonen. Med sömnig röst svarar jag "hallå". "Har jag kommit till apoteket?" undrar en tant i andra änden. "Eeh nej" säger jag och känner att jag lät nog lite spydig. "Vad är det för nummer dit då?" frågar hon. "Öh ingen aning faktiskt" säger jag lite förvirrat och hör sen bara ett klick och hon har lagt på. Då ångrar jag att tvingade upp mej ur sängen för nu kunde jag ju inte somna om igen. Kom på efteråt att de är nog den tanten som har ringt hela veckan och säkert undrat varför det aldrig nångonsin är någon som svarar där på apoteket. Tyckte nästan lite synd om henne, hehe.
Nästan så jag undrar hur jag blir när jag blir äldre. Herregud... Haha.

Förövrigt har dagen spenderats i Sunne där man höll på att blåsa iväg i stormen och bli överkörd av galna bilförare.

Make me laugh!Blue Valentine

Har tänkt se den ett bra tag nu. Verkar riktigt bra efter vad jag läst om den. Så den får bli min kvällsfilm... Ska bädda ner mej med min morgonrock under täcket.

Update: Kan inte säga annat än att den va jävligt bra.


Timmar flyger

Har totalt glömt bort tiden. Suttit klistrad framför datorn och förökt få ihop ett fint cv. Vet inte om jag lyckades, hehe... Jag är övertrött och katten är lika dryg som vanligt och sladdar runt i hela huset. Överbelastad med barnslighet.
Imorn kanske vi äter tårta!
HIPP!


Meet me in Tokyo

En dag med syster. Kaffe på lustgården och gick runt ett tag i Torsby och letade presenter och hamburgare, haha. Jag fastnade inne vid röda korsets bokhyllor. Inte ovanligt. Böckerna kostar ju 5 eller 10 kr! Gillar att kolla på alla gamla böcker. Spännande. Man vet aldrig vad man hittar. Bläddrade igenom några och i vissa kunde vi finna gamla jul- och vykort. En bok hade varit någon pojkes konfirmationspresent för 50 år sen och i en psalmbok fanns ett julkort (från 1961) till en fröken  med hälsning att hon skulle läsa verserna på sidorna 193-211. Det är så länge sen och det käns lite konstigt men ändå fint att det är egentligen någon annans bok man håller i.
Var nära att köpa en fin bok men ångrade mej i sista stund. Kanske köper den nån annan dag.

Fick mina bilder idag också! Det va lite kass skärpa på vissa och det kunde varit mera ljus i dom så det får jag tänka på till nästa gång. Men en del var riktigt fina. Jag är nöjd. Satt ett bra tag och skrev etiketter och satte in alla i mitt album som nästan blev helt fullt.


Rum för allt

Jag har alltid tänkt att när jag skaffar eget så ska jag låta min egen inredningsstil liksom växa fram av sej själv (fast med noggrann eftertänksamhet för varje detalj eftersom jag är petnoga, haha). Gillar att läsa inredningstidningar och inspireras av tapeter och småsaker. Men jag är så oerhört trött på shabbychic, blommig romantik och vitt. Visst, jag tycker det är jättefint men det känns så överdrivet ibland. Allt är bara vitt, vitt, vitt. Jag skulle bli blind om jag levde i det. Ha någon färgstark detalj i alla fall. Jag älskar färger och mönster! Hellre en stor färgspya än klinisktvitt. Men jag antar att bara man själv är nöjd så finns det inget rätt eller fel.
Saknar faktiskt Colorama lite. Där man kunde bläddra i alla tapetböcker hela dagarna och tänka ut flera rum efter en enda tapet. Inspiration...

Stay the night

Det finns inget skönare att somna till än spöregn eller blåst. Igår var det en sån blåsig natt. Man hör hur vinden dånar, det knakar och drar i väggarna och träden vajar. Mysigt. Jag vet inte men det gör mej lugn på nått sätt. Det kanske gör så att hjärnan fokuserar på annat. Tankarna försvinner man behöver inte bråka med dom. Hoppas det forstätter blåsa.


Wulffmorgenthaler
Rush

Takdropp och lukten av ruttet gräs. Solbrillor på. Volym hög (friday i'm in love). Bar asfalt under däcken. Min gröna bil har gillat läget. Bra humör, helt oseriös med koffeinkick. Skulle kunna åkt hur långt som helst.Leather

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg dessa skor för längesen. Var dum nog att inte ta med dom hem direkt och har letat överallt efter dom sen dess. Finally! Men varför ska jag ha sån otur att dom inte finns i min storlek...


Talk all day long

Vissa personer kan man bara inte få grepp om eller förstå hur deras hjärna arbetar. Ena stunden kan dom vara hur roliga och pratglada som helst och i nästa sekund kan man se nån slags galenskap och dumhet i ögonen på dom. Det är då jag tänker "tycker jag om den här människan eller inte?" Jag blir splittrad. Man kan ju inte tycka illa om någon för att man inte förstår hur dom tänker... Det är ju det som gör att man har en egen personlighet. Eller? Nej, jag vet inte. Ibland får jag för mycket info som jag inte orkar ta till mej och som behöver bearbetas.


Man blir på något sätt omedvetet påverkad av personer som man inte trodde la märke till en men som till sist visar nån slags positiv sida. Det är sånt man kommer på så här i efterhand. Lite skrämmande men oundvikligt. Det väcker intresse.


Sunny corner

Gick ner till Sirsjön förut med en campingstol under armen för att grilla korv. Satt i solen och stekte, drack te och fotade lite... Några drack till och med öl och jägermeister. Var en massa grannar där som jag aldrig sett förut. Det är konstigt att man nästan aldrig ser folk som bor så nära. Efter en stund kom de en massa killar på cross och åkter varv efter varv på sjön och man blev aningen störd på dom. Men en riktigt skön förmiddag ändå faktiskt.
Just nu känner jag för att vara tv-spelsnörd men har tyvärr inga kul spel. Hm, får försöka gräva fram nått gammalt spel ur lådan...

Unintended - MuseJaws

En dag till i Branäs. Alltid lika gött att komma hem efter en dag där. Dagens fångst: Te, saft och toapapper!
Håller på och söker sommarjobb till Sunne vattenland. Där måste det ju va kul att jobba iaf! Det hörs ju på namnet liksom. "Hej jag jobbar på vattenlandet i Sunne." Ett stort plus är ju att dom har en söt haj (med solbrillor) som logga, haha! Måste ha sommarjobb känner jag, speciellt om jag kommer in på skolan :)

Tycker mina bilder kan komma snart! Så jag får se resultatet av mitt exprimenterande med min minolta. Dvs om det blev bra ljus och skärpa eller om allt blev skitkasst. Så jag vet om jag gör rätt eller inte... Hoppas.


Ett framsteg

Äntligen skickat iväg min ansökan. YAY! Var konstigt nervös inför att stoppa ner alla papper i kuvertet och var tvungen att kolla flera gånger så att jag inte hade skrivit fel någonstans eller glömt bort nått papper. Kändes oerhört bra att klistra på frimärkena och putta ner brevet i den gula brevlådan utanför frykenhallen.

Var på besök hos mamma igår. Det var nästan så jag ville stanna kvar där. Saknar sommarn när man går ner på stigen genom hagen på väg till sjön. Älskar att bada hemma. Härligt!
Minns när vi bodde hemma att jag och Ann-Sofie alltid ville ta ett kvällsdopp och vi tjatade på mamma att hon skulle åka och hämta oss. Så vi gick dit, badade en stund, började frysa och försökte sen komma undan från alla mygg och knott tills mamma kom och hämtade oss. Vi slängde oss in i bilen i våra blöta badlakan ock skröv upp värmen under den korta resan hem.
Det låter inte så speciellt men det är verkligen sånt man minns och saknar.


Im stuck

Försöker knåpa ihop min ansökan.
Radiohead i öronen.
Bananchips i munnen (vet inte varför jag fortsätter äta dom).
Kaffe i magen.
Varför är det så svårt att skriva om sig själv?
Måste bli klar.
Måste jag klara proven.


Karma police

Letade efter ett block med låtar i förut som jag visste jag hade nånstans i min nedersta skrivbordlåda. Ett sånt hemskt gammalt block som det kan stå lite vad som helst i (eftersom jag hade det i 8:an)... Fann mitt block och spelade några låtar och sen när jag skulle stoppa det tillbaka på sin plats så såg jag en dagbok. Min gröna dagbok. Jag visste att jag egentligen inte borde läsa den men jag kunde inte stå emot. Det är ju kanske kul att kunna se tillbaka och komma på att "ah, det var den dagen jag gjorde det och det", men resten vill man nästan inte ens veta av. Alla besvärliga tonårskänslor om allt och alla, fester och kärlek. Märklig nostalgi. Jag vet inte om jag hade någon aning om vad jag ville. När jag läste allt så kände jag inte igen migsjälv och jag kunde  inte sluta. Fick nästan tillbaka någon gammal ångest och skämdes lite. Hur kunde man tänka så? Men vissa saker kunde jag ändå känna någon slags saknad efter. Ganska sjukt. Men det är väl tur att man förändras och lär sig på vägen. Man ska inte va så dömmande. Jag är känner mig fortfarande som jag vore 16 och kommer nog troligtvis aldrig känna mig vuxen. Ett steg i taget.

Fortsätter knapra på Louise bananchips och har den fina känslan från solljuset och våren i kroppen.
Knut knöt en knut.


Stillastående söndag

Fick på nått vis för mej att jag skulle tvätta några av mina vantar och mössor förut. På lapparna innuti stod det såklart handtvätt så jag va tvungen att ha dom i handfatet. Hade i en massa tvättmedel och direkt jag tryckte ner allting i vattnet så blev det helt brunt. Så där slemmigt sunkigt brunt... Tänkte på att jag har haft på mej allt det där äckliga smutset. Damm, skit, inpyrd rök... Jag vet inte alla ställen var dom där sakerna varit (speciellt vantarna). På hemska dörrhandtag på offentliga toaletter, kundvagnar som tusentals andra människor har skjuvit runt på och dom har säkert bara legat och drällt på nått golv. Usch.
Fast nånstans i min hjärna tror jag att det är inte så farligt med smuts. Kan till och med vara bra? Jag tror inte man ska överdriva renlighet. Förstår mej inte på personer som gnider in händerna i alcogel direkt dom har tatt i hand med nån. Känns som immunförsvaret bara mår bra av lite smuts och kanske får bättre motståndskraft.  Men det var nog ändå på tiden att jag tvättade mina vantar...


Äsch, ta mej hem till min fina skog.

 


Nuts

Har inhandlat flötiga chips, choklad och en massa annat som är fullproppat med socker. Det ska såklart ätas till melodifestivalen. Eftersom vi blev bjudna till grannarna för 2 veckor sen så ska vi bjuda tillbaka idag. Inte så himla pepp kanske inför själv programmet, men vi har kul grannar så de kommer nog inte bli tråkigt :) Förbereder mej på att föräta mej på socker och bli smått illamående. Men det hör väl till, hehe. Usch... Blir väl snart tvungen att städa här i röran också (som jag inte ens har vart delaktig i att skapa. Jag stökar inte, haha).


This Years Love - David Gray
Seriösa vårkänslor från denna gamla låt. Fortfarande lika fin.
Den går runt i huvet på mej.


How cute!

Några bilder från helgen som inte var alldeles för suddiga eller hade alltför mysko miner, haha.
Bara jag

Hjärnan får implodera om den vill. Känslorna orkar inte hålla samma tempo. När man försökt och försökt så mycket så tar orken och det lilla hoppet slut. Andas. Må bra. Eller bättre.

Pepp?


R-O-C-K Mafia

The big bang. Känns riktigt passande dagen till ära.


Snart vår, sen sommar

Letat sommarjobb. Inte speciellt lyckat eftersom jag bara fyllt i en ansökan. Min syster var ju smart och och sa "Men kan du inte söka till arkivet igen då? Eller du kanske inte vill jobba där igen?" Varför hade inte jag tänkt på det förut? Det är ju klart jag vill jobba där! Måste kolla upp det sen. Hur tänker jag egentligen, haha. Men jag ska ändå söka flera saker. Gick in på Konsum idag och fick blanketter som jag skulle fylla i och lämna in. Det är iaf nått :) Fyllde även i på hemsidan och får väl vänta på att det dyker upp nått jobb på den. Minns när jag och Zara hade praktik på Konsum och vi fick städa alla lådor med lösgodis. Det va inte så värst kul, haha! Men jag gillade dom gula t-shirtarna vi fick ha på oss.
Nu orkar jag inte mer. Behöver mat. En halv liter kaffe för att hålla koncentrationen igång är inte att rekomendera på tom mage.


Oändligt

Trött. Vaknade av ljudet av skidor från tvn. Som tur var så var det ju vasaloppet så jag behövde inte gå upp. Läste lite, somnade igen och drömde osammanhängande. Vaknade sen igen av att nån sa "Björndalen" så då tvingade jag mej upp och fick se slutet av sprinten i skidskyttet. Gjorde mej inget särskilt faktiskt. Har varit mest bekymrad över att missa 5 milen i Homenkollen men kom fram till att jag skulle kunnat sova mycket mycket längre. Typiskt.

Fredagen var kul, det sammanfattar det hela bra. Fast de kändes ganska segt på ankan, inge drag liksom och hur kan man kalla den lilla fjuttiga rutan dom har där för dansgolv, haha. Det är ju det man vill göra när man går ut, även om jag inte är nån festmänniska så vill jag dansa. Anyway, tycker det är rätt så ointressant att skriva och läsa om sånt här. Så no more.

Förresten jag tycker om att läsa sånt där någon har lagt ner sej i att berätta och verkligen kan beskriva hur känslor och händelser uppfattas av dom på sitt egna sätt. Användandet av konstiga liknelser och "svåra" ord kan ibland vara så invecklat att man nästan kan tolka det hela hur man själv vill.  Ibland så önskar jag lite att jag också var en sån person som använder minst två smarta ord i alla mina vanliga meningar. Fast nu är det så att jag är inte så avancerad och har inte sånna ord intryckta i mitt vokabulär, jag kanske inte har någon användning för dom, haha. Jag klara mej bra ändå. Vad jag egentligen vill ha sagt är att jag är glad att det finns smarta och väldigt medvetna människor som kan uttrycka sej och nå ut till och beröra andra.


Spill

Vänt och vridit på mej hela natten. Taskiga drömmar och jag vet inte vad. Upp och hoppa Branäs. Torra smörgåsar och pulverkaffe, hehe. Skitgött väder, synd bara att man varit tvungen att spendera dagen inomhus. Önskade lite att jag va en av dom med solen i ansiktet och ett par skidor under fötterna idag. Jaja... Nyss rört ihop en sockerkaka (med citron) som jag hoppas är klar snart. Aldrig ätit men den måste vara god! Märkte nyss att den har svämmat över kanten! Fan. Så nu luktar det bränt i hela huset. Men den blir nog bra ändå, haha.
Imorn är det fredag och jag sätter mej på tåget! Hoppas på en riktigt kul dag :) Fresh.
I heart it


Så som jag är?

Ett personlighetstest. Brukar kunna va lite skeptiskt till dom men det känns ändå som att det prickade ganska rätt ändå... Hm. Förutom att sjuksköterska och förskole- och dagispersonal var passande yrken för mej. Nja... Kanske ska sikta på att bli hemmafru, haha!RSS 2.0