Dagens positiva tankar

Ibland undrar jag vad jag håller på med. Vad går allt ut på, vart är jag på väg, vad vill jag? Det finns så mycket att grubbla över när dagen är slut och jag sitter på bussen hem. Känner mig verkligen liten när jag sitter där och ser ut på den trista miljön och får eftermiddagssolen i ögonen. Människorna på bussen existerar inte. Just precis då känns världen så fruktansvärt stor och ödslig att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det bara rullar på men jag vet inte vad som händer.

Du vet att du kommer ruttna inombords om du inte gör något. Släpp det, glöm det, börja om.
Det är så mycket lättare att peppa andra.

Stuck in a moment you can't get out of.

Jag behöver en stor kopp te och ett nytt avsnitt av himym.


Filipstadshålan

Det bästa med min dag var den långa bussresan hem. Så kul har min dag varit. Jag har bara skrivit två diktat och sedan suttit, suttit och suttit. Fick träsmak i röven. Min handledare var nämligen sjuk så ingen visste vilka uppgifter de kunde ge mig... Jag hoppas verkligen hon kommer imorgon så jag kan få göra nått vettigt.

Utan att ha behövt anstränga mig så har jag konstigt nog ingen energi alls och vill bara falla i djup sömn eller möjligtvis en lättare koma. Har även börjat känna av all dans från i lördags. Tack kroppen, du är fantastisk.

Vill nu dricka saft, halvsova och läsa om Keith Richards.


Mad house och jag

Mycket vin igår men det var helt klart kul. Det enda tråkiga är att tvingas tillbaka till verkligheten dagen efter.
Jag är för trött för det här. Det sliter i mig. Det är fortfarande kvar i kroppen och drar mig tillbaka, trycker ner mig. Hela livet sliter på en men det får man lära sig att leva med. Inget är perfekt, det finns ingen fulländad lycka.
Kristinehamn är jävligt grått och det tar emot att gå och handla, fast jag vet att jag måste. Det enda som lockar mig det minsta är att de har sin lilla bokrea på Coop. Underbara bokrea. En liten ljuspunkt en dag som denna. Har inget att läsa för tillfället och det känns verkligen inte alls bra. Smått deprimerande faktiskt.

Hur ska jag orka gå upp vid halv sex imorgon och sätta mig på en sunkig buss mot Filipstad? Väl framme kommer jag troligtvis irra bort mig också.
Nej, tänk positivt.


Utan sol i ögonen

Väldigt produktiv dag. Haft ett konstant sug efter socker och varit rastlös. Velat springa ut och bara stå där i solskenet.
Hade IT i två timmar förut. Vi fick lära oss grunderna i photoshop genom att rita ett självporträtt, ändra färg på en blomma och klistra in en varg i ett tält. Jag njöt... Ibland undrar jag varför vi har IT. Sist fick vi göra julkalendrar och pekböcker med djur och ljud i powerpoint.

Idag är en sån dag då jag önskar att jag hade en balkong. Då kunde jag sitta invirad i en filt, dricka kaffe och sola.

Det får gärna bli helg också så jag får dricka vin.


Post secretBriljant sida.


Saknar en bra bok

Att försöka sig på att läsa en bok om arbetsgruppens psykologi är inte det enklaste, speciellt inte ett helt kapitel. Efter en sida av citat från uråldriga gubbar och olika teorier om grupptryck så slutar jag tänka, min hjärna stänger av. Autopilot. Jag läser men sen har jag inte en aning om vad jag har läst. Det är då man ska göra nått annat, som att äta mango, kolla på gamla serier (som man redan sett tio gånger om) eller kanske spela bloonpop. Varför inte göra allt samtidigt...


Ana. Sammie/Eskobar


Exponering

Skickade in ett par filmrullar förra veckan och idag har jag har äntligen fått hem bilderna. Det bästa är att jag oftast glömmer bort vad jag har fotat, vilket gör det mer spännande att kolla igenom bilderna. Några av dom är från i somras då jag flyttade till mitt lilla rum i Kristinehamn. Även om exponeringen inte är perfekt så tycker jag ändå att det blir någon annan slags känsla när det är analogt. Mer personligt.
BBC

Har insett att jag fått någon slags hatkärlek till Sherlock.
Helt klart det bästa man kan se på tv just nu.


Månadens bekymmer

Tidigare i veckan fick vi reda på vart vi ska ut på praktik. Så i fem veckor ska jag vara på Filipstads vårdcentral. Ska bli kul men kommer förmodligen att tappa bort mig första dagen eftersom jag aldrig satt min fot i Filipstad förut. Jag måste åka buss också, så jag kommer säkert gå av på fel ställe, irra runt och hamna fel haha.

Men det är en sak jag har svårt att bestämma mig för. Ska jag sommarjobba eller inte? Vi i klassen fick veta att de söker vikarier på medicin på CSK i sommar. Så vi uppmanades att söka. Men jag vet inte om jag ska söka eller inte. Vill jag ha ett sista härligt sommarlov eller vill jag jobba och skaffa erfarenheter och tjäna pengar? Jag vet inte. Fast det vore ju bra att få in en fot på CSK.
Beslutsångest.


Det man bör och det man gör

Bör: plugga på hjärtat
Gör: ser på trista tv-program och googlar

Blodets väg. Jag lär som ett barn, med hjälp av färger.


RSS 2.0