Börja om igen

Somnade förut när jag kom hem. Det var inte alls bra. Vaknade vid sex av att det drog från fönstret. Blev sådär äckligt seg. Dagsrytmen rubbades. Måste fixa tentan... Orkar inte än. Dricker pissljummet kaffe och gör ett kollage av mig själv istället för att plugga. Det går bara utför nu.


Regnjacka på

Köpte jättesöta blommiga gardiner på ikea förut. Mönstret fanns på ungefär var och varannan vara vilket jag kan tycka är rätt tråkigt och är oftast sånt jag undviker att köpa, men jag tänkte att gardiner är ändå passande. Ann-Sofie har nämligen klagat över att mitt rum behöver mera mönster och färger. Hon är alldeles för huslig av sig haha.
Blev ett minus för ikea idag faktiskt. Besviken på deras mat. Beställde min mat, betalade och åt. Maten var ljummen för oss alla tre och sen märkte vi att jag hade betalat för någon helt annan rätt än den jag ätit. Så betalade cirka 20 kr extra. Skulle ha klagat men vi hade verkligen inte tid. Typiskt. Var tvungen att skynda iväg på studiebesöket ist.

Var mycket blandade känslor på patologen. Fick se på hudprover och en bukspottkörtel som de skulle ta prover på. Det kändes lite konstigt att vara på obduktion faktiskt. Inte att det var hemskt men det blev någon slags tryckt stämning eftersom man inte visste hur alla skulle reagera på själva situationen. Vi fick se väntrum, avskedsrum, ett rum där de tvättar kropparna och kylrummet. Fick också snabbt kolla in i själva obduktionssalen men alla behövde inte det eftersom det tydligen låg en kropp där inne som skulle undersökas. Väldigt intressant och lite overkligt också. Det var verkligen jobbigt för en del men det är nog bra att se hur det är på riktigt, att det inte är så farligt.


Helt enkelt

Är på gång med arbetspsykologin nu faktiskt men är inte klar på långa vägar. Intressant men flummigt. Imorgon drar klassen iväg på studiebesök till patologen på csk. Fast innan studiebesöket ska några av oss ta ett varv på ikea och äta lunch. Köttbullar med brunsås och lingonsylt ja!

Sett sista avsnittet av Skins s6 idag. Gillade inte den generationen alls i början i s5, fastnade först på s6. MEN en sak med Skins är ju att det är så sjukt mycket bra musik i den serien. Lovely.

Har redan planerat klart helgen också. Inte ofta det händer så snabbt. Nörd med Zara på fredag. Tar tåget upp och kollar Hungerspelen med sis på lördag. Ja, det blir en bra helg.
Resten är upp till världen.

Shake It Out (The Weeknd Remix) - Florence and the Machine


Ansträngning

Jo, jag får äta chips med tortilladipp till middag.
Idag får jag det. För jag har inte tid eller ork att laga mat. Måste fixa till min hemtenta som jag faktiskt legat och drömt mardrömmar om inatt. Otroligt... Inte min grej. Jag har inte ens börjat och den ska vara inne senast fredag. Drack mer än en halvliter kaffe och tänkte köra på koffeinkicken men det var helt utan effekt. Jag är bara trött. Har fått till en liten början men det svåraste är fortfarande kvar.
Har fastnat framför vänner istället.


Våffeldagen

Ätit våfflor och firat farmor som fyller år idag. Känt mig seg och orkade knappt ta mig upp imorse.

Vi tog verkligen sämsta genvägen igår. Ramlade, gjorde inte ont. Vaknade imorse, ser världens blåmärken... Illa. Riktigt kul inflyttningsfest ändå! Usch, varm och kall haha.


Sunny

Jag har fått sommarjobb! Diabetesmottagningen på CSK. Känns jävligt skönt och dom är snälla nog att ge mig ledigt på putte. Det var den enda ledigheten jag visste att jag ville ha, annars kunde jag anpassa mig efter deras schema och ta ledigt någon vecka här eller där. Härligt! En stor lättnad att veta att jag kommer ha en inkomst under sommaren.

Sitter i bikini och halvsolar på trappan med katten och försöker läsa in mig lite på magsäcken och dess sjukdomar. Finfint. Då har jag bara kvar hemtentan i arbetspsykologi...

Fredagsflirten på p3 är så himla jobbig att lyssna på.


Take care

Tar tåget hem imorgon. Möjligtvis lite shopping, inflyttningsfest med folket och sen födelsedagsfirande. Absolut.

Det kan bli bra.


Tänkte försova mig imorse men orkade inte

Skola måndag och onsdag den här veckan. Blev helt plötsligt ledig på tisdag.
Så imorgon har jag tid över till att hoppa på tåget och spana efter present till min söta farmor.
På onsdag tar jag helg!

I'm Yours - Jason Mraz
Lätta upp stämningen.


Halvvägs tillbaka

Spenderat dagen i Karlstad med syster och Mats. Köpt torkarblad till lilla bilen och ett par skor.

Varför får skoaffärerna mig alltid att må så dåligt över mina skor? Jag hade på mig ett par som jag tyckte var hyfsat vita. Går sen in i skoaffären, tittar ner på mina skor och skäms lite över att jag var så dum som tyckte att de var vita. De var halvt pissgula. Så blir det jämt. Jag tänkte verkligen inte slänga ut pengar på skor idag men kom fram till att det var nog ganska nödvändigt. Ändå så köpte jag ett par nya vita som snart kommer bli lika skitiga som de gamla är nu. Men jag ångrar det inte. Äckligt nöjd.

På hemvägen stannade jag till i Lysvik en stund. Kollade film, skrattade och hade mysigt.

Kom även fram till att Mats har en del av introt från Svampbob som sms-signal haha.


Stuck

Kommit en liten liten bit på vägen på min insändare då jag ska vara emot partnerskap och adoption. Fast inget hänger ihop just nu. Suttit i flera timmar och funderat över och letat bra motargument. Har fastnat på olika forum och dess trådar och förundrats över hur många dåliga argument det finns emot lagen och folks idiotiska åsikter som verkar härstamma från medeltiden. Har sett en hel del underhållande bibelcitat och andra svar på tal också haha.


Från fråga pastorn:
Finns det hjälp för den som tror sig vara homosexuell?

"Alkoholister kan sluta dricka, trots den många gånger svåra begärelsen de drivs av. Bojorna brister - det vill säga man blir löst - ibland efter en lång kamp mot alkoholbegäret, och helandet fortsätter. Jesus kan också befria från begäret omedelbart, exempelvis vid förbön."

"En människa är inte skapad till att ha sex med samma kön och hur skall man förstå dem som har sex med både män och kvinnor? Ingen kan säga att man skapas till något sådant. Det är snarare en vidareutveckling av orena begär och osunt experimenterande. Däremot är det sunt att avsky all slags orenhet. Djävulen frestar människor på alla tänkbara sätt. Se det som något som går att övervinna. Sök Guds hjälp. När du ber om förlåtelse så förlåter Herren dig självklart. Men det betyder också att du tar avstånd från de tidigare gärningarna. Lycka till."

Gillar att han har slängt dit ett "lycka till" också.


Snart men inte nu

Har massor av saker att ta tag i men jag orkar bara inte just nu. Argumentationer, magsäckar, deklinationer, hemtenta, jobbintervju... Sitter bara och letar musik och spelar sönder alla låtar. Jag vet inte vad jag har fastnat i. Timmarna flyger förbi. Men jag gillar det.
Konstaterat att jag är nostalgisk idag.
Honungsmelon med svartvinbärssorbet är dagens bästa måltid.

Stop cying your heart out


Ekot i mitt huvudI all enkelhet...


I don't mindSkön låt men riktigt jobbig video.

Ibland saknas det något man inte kan känna.


Hjälp

Kom att prata om curlade barn igår. Har inte varit med om (eller så har jag bara aldrig tänkt på det förut) att det är så många föräldrar som stannar hemma med sina sjuka barn nu för tiden. Nu menar jag inte dödssjuka små 4-åringar, utan lite större barn, kanske 12-åringar med lite halsont. De kan inte ens låta dem vara ensamma hemma en ynka timma även om de är friska, för man vet ju aldrig vad som kan hända. Jag kommer troligtvis bli likandan om jag får barn. Jag tycker det är lite väl överbeskyddande. Men är det fel?

Enligt en av mina lärare så har alla 80- och 90-talister blivit curlade. Bortskämda barn haha. Men alltså jag känner mig inte speciellt curlad. Visst, det är väl inte ofta som jag har fått ett nej till svar eller inte fått min vilja igenom men jag har ändå fått veta att det finns gränser och vart de går. Det som gäller. Jag känner det inte som att jag har glidit fram utan att fått stöta på några problem. Ingen har sopat undan dem. Problem har uppstått och jag har fått lära mig att lösa dem själv. Lärt mig klara mig själv. Fast det är ju kanske bara så som jag ser på det. Mina föräldrar ser det nog på ett helt annat sätt.

Kom att tänka på en annan sak.
Jag minns väl från när jag var mindre att jag oftast inte fick någon hjälp med att fixa matsäck till friluftsdagarna. Borde man egentligen få hjälp med att bre smör på en smörgås?
Dessa jävla friluftsdagar. Kommer ihåg att jag alltid var ute i sista minuten med att göra min matsäck och det blev aldrig bra. Torra smörgåsar och bruna bananer var det jag åt (eller inte åt) medan jag satt och kikade på alla vad alla andra hade i sina fina matsäckar som föräldrarna hade gjort åt dem. Smörgåsar med massa olika pålägg, varm oboy, frukt, chokladkakor, små yoghurtar och kanske lite godis. Det var en sån variation och allt var så kärleksfullt nerpackat och välorganiserat. Själv hade jag bara tagit första bästa 2 liters fryspåse och tryckt ner smörgåsen i och sen ner med den i ryggsäcken.
Det där med matsäckarna har liksom etsat sig fast hos mig. Kände mig nog lite bortglömd vid de tillfällena. Tyckte lite synd om mig själv. Jag vet inte riktigt varför. Jag vet bara att jag var så avundsjuk på alla andra just de där gångerna.
Bortskämd?


Omvända meningar

Har haft ett stort tryck i huvudet hela dagen idag. Det hjälper väl inte att sitta framför en dator kanske, men jag orkade inte ligga hemma en dag till. Jag får konstiga skuldkänslor av det, som att ingen tror på att jag är sjuk på riktigt.
Ska bli skönt att åka hem imorgon faktiskt. Behöver inte fixa mat eller diska. Ska bara ligga i soffan och va lat med stora högar av snorpapper runt mig haha. Fast saknar min syster så jag har bestämt att jag ska åka och trakassera henne lite någon dag.

Måste bli klar med ac 2 snart! Är alldeles för seg.

Btw vi hann ju inte göra något pepparkakshus haha!


Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Underbara soundtrack
Everybody's Gotta Learn Sometimes - Beck


Uppiggande

Bara för att jag är sjuk behöver jag inte ligga och snora i sängen hela dagen. Sitter inbäddad i mitt täcke, lyssnar på björnstammen och mördar tyskar. Riktigt bra kombo faktiskt!


Små funderingar

Varje gång man pratar med en människa, även om man kanske bara utbyter några meningar eller startar ett långt samtal, så tror jag att man alltid får något ut av det. Vettigt eller inte. Antingen får man fram en ytlig eller en mer djup åsikt från personen. Blir man inte intresserad av de ytliga åsikterna så går man heller inte vidare och gräver djupare eftersom man inte inte tror att man har något att lära från personen. Har man däremot gemensamma ytliga åsikter eller får ett bra intryck av den man pratar med så kan man ganska lätt gå vidare och kanske finna något man tycker är värt att ta vara på. Vad man än lyckas komma fram till så har konversationen inte varit ett slöseri av tid.
Genom andras tankar lär man sig alltid något om sig själv. Vi lyssnar och sparar omedvetet andras värderingar som vi sen vid ett senare tillfälle kan ta fram och använda för att reflektera över oss själva. Jag tror att det gör att man kommer ett steg närmare till att förstå vem man är, eller vem man vill bli.


Stanna

En riktigt skön dag, alldeles underbart slapp.
Sitter i soffan med mina lila hörlurar, lyssnar på mina fina spellista på Spotify och äter glass med maränger och chokladsås. Slänger ett öga på tvn då och då. Katten sladdar på mattorna. Mitt hår är för lockigt och bångstyrigt och jag har fått hål på mina raggsockor, men jag har det riktigt bra ändå!
Mitt te kallnar.


Nekros

Soliga dagar är botemedlet för mitt dåliga humör. Det är inte vinter längre. Det här med vårkänslor är förvirrande och aningen härligt. Varför inte glida runt på den känslan.

Läkarens mumlande blir till ett enerverande sus i mina öron. Huvudvärk och särskrivningar. Öppna fönstret och släpp in syre. Kaffe. Dagen bara springer förbi.

Imorgon tar jag min ryggsäck och drar hem. Ska ligga i soffan och glo på VM i skidskytte hela helgen. YES!
Allt är så osammanhängande och luftigt.


RSS 2.0