Hejhå!

 
Jullovscountdown! Bara 16 skoldagar kvar! Cheers and so on...

Ductus choledochus

Är inne på sista LIA-veckan nu. Fem hela veckor.
Måndag-onsdag har jag spenderat på urologmottagningen. Trivdes jättebra där och skrev väl mest om urinblåsor och prostator. Nu på torsdag och fredag är jag på endoskopin och skriver. Så idag har jag fått vara med på några undersökningar. Det blev ett par koloskopier och en ERCP där de gick in i gallgången och drog ut en metallstent (typ ett rör som vidgade gallgången så att gallan kunde komma ut) och satte dit en ny i plast. Riktigt intressant att se. Tycker det är så häftigt att läkaren vet exakt vart han är och vad han gör. Sånt precisionsarbete liksom.
 
Imorgon slutar jag hyfsat tidigt och sen åker jag hem till Tarsby. Sen på lördag har jag fikadejt med Steph!

Lilac Wine


Lathet

Sitter hemma i min säng och fryser. Har på mig en hemstickad grön kofta och halsduk haha. Det är alldeles för jobbigt att hämta ved just nu så då fryser jag istället.
 
För en stund sen var jag och hängde upp teckningar som barn hade ritat för en vernissage på ABF. Jag tyckte faktiskt att alla teckingarna var fina, hur konstigt det än låter. Även om det fanns teckningar som bara var ett kladdigt rött streck på ett papper så kände jag på något sätt igen mig i hur fina jag tyckte att mina egna teckningar var när jag var mindre. Jag vet inte, jag blev lite nostalgisk bara.
 
Snart ska vi dra iväg till Charlottenberg och shoppa! Kanske kommer jag leta julklappar, kanske inte...
Imorgon ska jag på revy med mamma i Lysvik och se på Ann-Sofie när hon uppträder. Jag fattar inte speciellt mycket av de interna Lysviksskämten men ska bli kul att höra på all musik. Sen ska jag sova hos henne och Mats och ta ett tidigt tåg till Karlstad för att hinna till CSK.
That's all.
 

Op väst

Jag har haft en jättebra dag, bästa under hela praktiken tror jag. Var med på operation väst under morgonen. Fick vara med under en bråckoperation på ett barn. Det var rätt fascinerande, fast det kändes så konstigt att sitta två meter bort från de som opererade och se på en skärm vad som gjordes. Det var väldigt odramatiskt och lugnt faktiskt. Inte alls som jag trodde.
Jag fick se slutet av ett ingrepp när de tog bort polyper i bihålorna också, men sen hann jag inte vara med på så mycket mer för det var en del inställda operationer. Sköterskan som jag gick runt med sa att det var synd att de inte fått in något akut kejsarsnitt som jag kunde varit med och sett! Det var jag väldigt glad över kan jag säga.
 
Imorgon kanske jag får vara med och se nått mer för då ska jag till operation öst. Jag minns inte riktigt vad det var för skillnad mellan väst och öst men det var olika typer utav operationer i alla fall. Hoppas det blir en minst lika bra dag som idag.

7:45

Imorgon ska jag vara med under en operation! Är lite rädd över hur jag kommer reagera på det. Jag är tom på känslor just nu, men jag vet att imorgon kommer jag säkert vara hur nervös som helst. Omg.
 
Var på Smärtcentrum idag förresten. Det var riktigt intressant. Läkarna berättade lite om olika behandlingsmetoder och jag fick prova en TENS-apparat som sänder ut impulser och lindrar smärta. Påminde om den stickande känslan man får i foten när den sover. Det var rätt gött faktiskt haha.
 
Nu tänker jag trycka i mig apelsin, kolla på the office och helt totalt glömma bort min uppsats som egentligen borde korrigeras.

RSS 2.0